Как да разпознаем качествения Алое Вера гел за пиене?

В цял свят се предлагат различни продукти от Алое Вера. Но дали всички те са качествени? Може ли някои от тях да са опасни за хората? Някои от потребителите вярват, че препаратите от Алое сами  по себе си могат да правят чудеса! Но реално е важно да знаем:

   • кой ги произвежда,

   • какъв процес на стабилизация се използва,

   • какви стандарти за чистота са изпълнени.

  Алое Вера е естествен продукт, който се предлага като хранителна добавка и билка. В последните години, поради засиления интерес към него, производството и разпространението му е неконтролирано.

  Как да разпознаем наистина качествения Алое Вера гел за пиене?

  Специалистите съветват да се следват тези 5 инструкции при избора на лечебен продукт от Алое Вера:

  1. Купувайте и приемайте продукти с минимална обработка на растението.

  Не е желателно да се приемат добавки, при които самото Алое Вера е подложено на процеси като: загряване, варене, изсушаване чрез замразяване и т.н. Външната кожа на листата на растението е изключително токсична. Ако листата са пресовани за извличане на гел, части от външната кожа неизбежно ще попаднат и в гела. Ако след това се филтрира, за да се премахнат токсичните части, наред с тях ще се отстранят и някои от полезните хранителни вещества на гела. По тази причина: търсете продукти, които използват само вътрешната част на листата!

  Алое вера гел EVIO

  2. Обърнете внимание дали предлаганият продукт е сок или гел от Алое Вера, както и дали е над 90%. 

  Какво означава това? Проверете дали продуктът се нарича „сок или гел” – нещо, което означава, че съдържанието му на Алое Вера е над 95%. Варенето или изсушаването чрез замразяване предизвиква загуба на голяма част от хранителните ползи на растението и го прави по-малко ефикасно. Разбира се, че естественото съдържание на гел във водата е това, което му дава лечебен ефект. Водата е необходима, за да може хранителните вещества да се абсорбират от храносмилателния тракт. Колкото повече са преработвателните процеси, толкова крайният продукт се оказва с по-малко ползи за здравето. 

  Една от многото ползи на Алое Вера в течна форма е, че прочиства храносмилателната система, така че да могат да се усвоят повече витамини и минерали. Твърде вероятно е таблетките, капсулите и хапчетата от алоето да преминат през тялото без да са с лечебна полза.

  Внимание: всеки предлаган продукт, който съдържа по-малко от 10% Алое Вера, се определя като Aloe Vera Drinк.

  3. Търсете продукти с минимална филтрация.

  Всяко филтриране на Алое Вера може да отстрани някоя от хранителните му съставки – това е излишна стъпка, ако гелът от листа е бил правилно извлечен. Въпреки това, някои производители избират да втечнят първо целия лист  и след това се стараят да филтрират токсините от външната кора.

  алое вера с мастикова смола

   

  Био Алое вера гел за пиене EVIO – 99% чист гел

  4. Проверете съставките на продукта, изписани на етикета.  

  Има трик от страна на някои производители, които използват фразата: “Направено със 100% Алое Вера”. Това често означава 100% вода с капка Aloe Vera. 

  Реално сокове със 100% Алое Вера не могат да се постигнат, освен ако продуктът се продава от хладилник със срок на годност само няколко дни. (Както е с прясното мляко или пресния  портокалов сок). Всеки друг продукт с толкова високо съдържание или със срок на годност от няколко месеца, ще трябва задължително да съдържа някакви стабилизатори. Добре е те да са с естествен произход, а не синтетични (напр. аскорбинова киселина (Витамин С), токоферол (Витамин Е), ксантанова смола (от растения като кафяви морски водорасли) и др.)

  Добавянето на определено количество вода в продукти от алое, подсладители, аромати и/или оцветители не представляват престъпление, ако количествата са описани върху етикета на продукта. Те би трябвало да влияят и на крайната цена.

  5. Проверете цвета и вкуса на продукта с Алое Вера.

  Ако консумирате нещо с Алое, което прилича на вода и има вкус на вода, вероятно е напитка с вкус на Алое.

  Ако ползвате Алое гел с изключително качество, то то ще трябва да има подобно сходство с пресен сок от грейпфрут, с късчета плод, фибри и всичко останало.

  Също така напитката Алое Вера ще трябва да има отчетлив, силен вкус, който много хора намират за неприятен или отблъскващ за пиене. Това говори за изключително високо качество. Това е така, защото пресният сок от растението съдържа малки парченца гел.

  Извод:

  Горните указания ще ви помогнат да намерите на пазара най-добрите продукти от Алое Вера.

  Нашето Алое отговаря на тези критерии и е биологично отглеждано, без пестициди, без торове, без химикали и препарати. Можете да видите нашите сертификати за качество ТУК

  Поръчайте сега, за да се убедите в полезните му и лечебни свойства.

  Алое вера гел EVIO

  Вижте още : 5 основни ползи от приема на Алое вера гел

  Leave a Comment

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *