Как гелът от Алое Вера помага на имунитета?

алое вера за имунитет

Ако още се колебаете дали Алое Вера може да помогне за силен имунитет, то тази статия дава точен и аргументиран отговор по въпроса.

Можем ли да засилим своя имунитет?

Ще помогнат ли специалното хранене, витамините, хранителните добавки и физическата активност, за да направим имунната си система по-силна?

Но първо да разберем същността на имунната система на човека.

Нашата имунна система е мрежа от клетки, тъкани и органи, които работят заедно, за да предотвратят навлизането на инфекции и да намалят тяхното въздействие върху тялото.

Лимфоцитите, вид бели кръвни клетки (левкоцити), играят важна роля в механизма на имунната система. Именно те определят спецификата на имунните отговори спрямо чужди микроорганизми. Лимфоцитите се концентрират както в общата циркулационна система, така и в централните лимфоидни органи и тъкани като далака, сливиците и лимфните възли, където се задействат първоначалните имунни отговори.

Двата основни типа лимфоцити са В-лимфоцити и Т-лимфоцити, или както ги наричат ​​още, В-клетки и Т-клетки. И двата типа идват от стволовите клетки на костния мозък. Някои лимфоцити мигрират към тимуса (тимусната жлеза), където те узряват до Т-клетки, а други остават в костния мозък и се развиват в В-клетки.

Имунната система може да различи здравите клетки от заразените с вируси, като разпознава сигналите, които представляват заплаха за тялото. Клетките могат да бъдат “нездравословни” поради инфекции или клетъчни увреждания, причинени от неинфекциозни агенти като слънчево изгаряне или рак.

Инфекциозните микроорганизми като вирусите и бактериите задействат верига от сигнали, които се разпознават от имунната система. Когато тя ги идентифицира,  задейства реакции за разрешаване на проблема. Ако при високо ниво на заплаха отговорът не може да бъде активиран, възникват проблеми като инфекция, поради която човек се разболява.

алое вера гел за пиене

Възможно ли е укрепване на имунната система?

Идеята за укрепването на имунната система е много примамлива и според учени от Харвард сега има голямо количество изследвания, които доказват, че храненето, физическите упражнения, природните добавки,  могат да подобрят имунитета на човека.

Алое Вера има изключително добър рейтинг за силен имунитет.

Историята пази документи от древността, които доказват използването на това растение за лечебни цели в Древен Египет, Индия и Китай, както и в Древна Гърция и Рим. Египтяните считали Алое Вера за “растението на безсмъртието” – сокът му се използвал не само за медицински цели, но и за балсамиране. Индианците от Централна Америка и Мексико използвали гел от Алое при изгаряния и стомашно-чревни заболявания.

В наши дни е научно доказано, че гелът, извлечен от вътрешността на листата на Алое Вера, съдържа много различни биологично активни вещества. Проучванията показват, че именно полизахаридите-глюкоманнани, включително биополимерът ацеманан, определят високата му биологична активност и спомагат за:

  • укрепване на имунната система;
  • потискане на възпалителните процеси ;
  • силно антивирусно действие.

Приемът на естествени гелове и сокове, извлечени от растението Алое Вера,  повишава имунния статус и устойчивостта на организма към вируси, инфекции, настинки. Това е просто решение, което помага по естествен начин човек да поддържа добро здраве. Силният имунитет позволява на всеки организъм да се излекува, но при слаб имунитет тялото не е в състояние да се справи изцяло. Тоест, честите атаки на грипа ще ни тревожат отново и отново, кожните проблеми и алергиите няма да спират, същото важи и за храносмилателните проблеми. Слабият имунитет е отговорен и за други проблеми, като хронична умора, безсъние, главоболие, мигрена, слаба концентрация.

Признаци на слаба имунна система.

Първите признаци на слабата имунна система са:

  • сутрешни болки в ставите;
  • честа и безпричинна умора;
  • главобилие;
  • алергии;
  • диария;
  • различни кожни проблеми, които се появяват по различни места по тялото.

Проявата на различните признаци може да се наблюдава дълго време, след което се  развива конкретно заболяване. Веднага след като имунната система отслабне, тя излиза извън контрол и започва да атакува собствените си органи, вместо да се бори с бактериите и химическите елементи. Правилното хранене трябва да укрепва имунната система, но не и да я унищожава.

Любопитен факт е, че най-ранните американски изследвания водят да създаването на лекарство от растението Алое Вера: каризин, се използва за стимулиране на имунната система. Обширно проучване, проведено в САЩ и Русия от 30-те години на миналия век, показа, че гелът, извлечен от Алое Вера, има изразена и високоефективна способност да заздравява рани, язви, изгаряния, създавайки защитен филм върху увредената зона, като ускорява лечебния процес и намалява риска от навлизането на инфекциозни агенти  отвън.

Как действа Алое вера гел за пиене върху организма

Но вътрешния прием на гел от Алое Вера има отличен ефект за имунната система на човека, защото съдържа алоектин В, който я стимулира. Сега е установено, че когато попадне в тялото, Алое Вера работи на клетъчно ниво – има уникална способност да прониква в клетките, доставяйки много от веществата, които са най-необходими за жизнената дейност на клетките, включително и при прием на  лекарства, защото засилва техния ефект. Освен това помага за възстановяване и укрепване на имунната система. Гелът от Алое Вера е в състояние да укрепи имунитета, защото той е истинска съкровищница от витамини, минерали, аминокиселини, ензими и други полезни вещества. Всички вещества се допълват взаимно и това подобрява техните свойства.

Гелът от Алое Вера може перфектно да замести всички други добавки за силен имунитет. При вътрешната му употреба човек оптимизира имунния си статус на макс. За есенно-зимния сезон е добре тялото да се подготви за атаките на патогените.

В крайна сметка това означава по-малко хрема, стопиране на грипа и неприятните инфекции. Много компании предлагат препарати на базата на Алое. Геловете за пиене от това лечебно растение са лидер от близо 30 години на пазара за здравословни продукти. Те се използват от милиони хора по света, които са убедени от неговите здравословни ползи за подсилване на имунитета, за здрава храносмилателна система, за прочистване на тялото, за активиране на метаболизма.

Но трябва да се чете етикета и да се види сертификацията на предлаганите гелове. 

Био Алое Вера гел “ЕВИО” е от най-висок клас. Самото растение се отглежда на о-в Крит, като не са използвани химически препарати, торове или пестициди. Става дума за контролирано производство на суровината, с щадяща обработка, която е прецизна сертифицирана.

Биологично активната хранителна добавка на „ЕВИО“ е подходяща за ежедневна за общо укрепване на организма. Гелът е без консерванти, без добавена захар и вода. Той е с висока концентрация на Алое Вера.

Гелът на „ЕВИО“ се предлага  в комбинация с други полезни природни вещества за засилване на имунитета:

Алое вера гел EVIO

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *