Джоджен: изключителната билка на гръцката земя

Джодженът е билка от гръцката земя, принадлежаща към семейството на ментата. Употребата му се губи в дълбините на вековете и неговият уникален, освежаващ аромат е бил причината за древните гърци да използват джоджена като аромат на повърхността, върху която поставяли  храната си, явно, за да засили спокойствието, апетита, но и доброто им храносмилане. Обикновено имали навик да дъвчат листа от джоджен за чист дъх.

Съвременната наука потвърди откритията на древните лекари, на първо място на Хипократ, открили полезните, лечебни свойства на тази прекрасна билка. С полифеноли като розмаринова киселина, рибофлавин, фолиева киселина, витамини А, В6, Е, калций, магнезий, желязо, калий, манган и мед, които съдържа, джодженът има:

– Силно антибактериално действие, което помага за предотвратяване на инфекции и активиране на имунната система.

– Противовъзпалително действие.  Особено помага при намаляване на главоболието, но и на ставни болки и зъбобол –  причинени от абсцеси, болки в гърлото и лошо храносмилане, тъй като намалява спазмите на чревните мускули.

– Противогъбични свойства, тъй като действа срещу гъбични инфекции и чревни паразити (унищожава Candida albicans, както и гъбички, които се развиват по време на разграждането на храната), така че помага при храносмилането.

– Антиоксидантно действие, като се бори срещу свободните радикали, помага за намаляване на клетъчните мутации, без да напряга имунната система, като по този начин предотвратява хроничните заболявания.

– Увеличава активността на невротрансмитерите, подобрявайки паметта, концентрацията и фокусирането.

– Потиска остри и хронични възпаления, облекчава остеоартрита.

– Помога за намаляване на триглицеридите.

– Намалява мъжките хормони в женското човешко тяло.

Комбинацията на етерично масло от ДЖОДЖЕН с гела за пиене на EVIO АЛОЕ освен, че е една изключителна полезна комбинация за здравето на всички нас, предлага и невероятен вкус на прохлада и свежест!

“EVIO” АЛОЕ представя единствения на пазара Био Алое вера гел за пиене с ДЖОДЖЕН

1 thought on “Джоджен: изключителната билка на гръцката земя”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *