5 основни ползи от приема на Алое вера

Ако смятате алоето за красива зеленина, която може да украси дома Ви и пренебрегвате всички ползи за здравето и красотата, прочетете следните редове, за да сте наясно с пълния потенциал на този дар на природата.

В естествената среда като основно местообитание на това растение може да се посочат тропическите гори, както и южните части на Африка. Що се отнася до това къде растението може да бъде открито в Европа, то незабавно споделяме с вас, че благоприятните климатични условия на о.Крит създават изключително подходяща среда за отглеждането на алое. Като основно предимство може да се посочи това, че извлекът от алое може да се прилага както външно, така и вътрешно.

Гелът от алое е перфектно средство за бърза и качествена хидратация на организма, козметични процедури и разбира се за подобряване на различни състояния, които могат да се повлияят значително бързо с помощта на всички ценни вещества, които съдържа алоето.

С какво е толкова специално алое вера

Тайната се крие в уникалния състав, който не може да бъде описан само с няколко думи. Класифицирани са над 200 различни вида алое, но един от тях е лечебен, а именно алое вера („истинското алое“ буквално в превод), което има няколко сорта, но най-богатия на нутриенти е  Барбаденсис Милър.

Ако смятате, че гелът, на който попадаме, след като се разреже листото, е интересен на външен вид, то чуйте какво съдържа. Тук в огромни количества се срещат над 200 биологично активни вещества, сред които и много витамини, минерали, ензими, полизахариди, както и така важните мастни киселини.

Витамините са важни за правилното функциониране на тялото и с приемът на алое ще се снабдите със силните антиоксиданти от витамините А, С и Е. Концентрацията на фолиева киселина е в значителни количества, които са важни за хората с установен недостиг на витамин В9.

Минералите не просто спомагат на тялото да функционира правилно. Благодарение на правилния и балансиран прием на тези неорганични съединения ще имате здрави кости, силни мускули и както и правилно протичащи метаболитни процеси.

Сред минералите, които се срещат в растението има големи количества калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, желязо, калий, мед, манган. Всяко едно от изброените вещества помага в различни направления, които ще направят живота Ви по-здравословен и пълен с енергия.

Аминокиселините са друга незаменима част от веществата, които може да се наложи да включите като допълнителен прием. Те са основна градивна част на белтъчините, които участват в строежа на всички органи и части на човешкото тяло. Тук присъстват около 18 от различните аминокиселини, някои от които тялото Ви не може да произвежда само и е добре да си набавяте по друг начин.

И не на последно място трябва да кажем, че алое вера впечатлява и с наличието на различни мастни киселини, сред които и така важните растителни стероли, които помагат за регулирането на холестерола в кръвта. В състава му се срещат и олеиновата, линоловата, каприловата и стеаринова киселина.

1. За здрава и силна имунна система

Перфектната комбинация на богат и ценен химичен състав заедно с доказаното антивирусно и антигъбично действие ще Ви помогнат да останете здрави. В случаите в които все пак Ви повали настинка или грип, с приема на гел или алое под друга форма можете да сте сигурни, че ще оздравеете значително по-бързо.

2. Подпомага храносмилателната система

Състояния като запек, подуване на корема и така неприятните киселини се повлияват бързо и ефективно с приема на алое вера. Отчетено е, че има благотворно действие на работата на червата, резорбцията на хранителните вещества и спомага за намаляване на вредните бактерии.

3. Спомага за регулиране на теглото

Това е болна тема за мнозина и тук можем да ви уверим, че алоето може да направи чудеса в опитите Ви да намалите теглото си. Това е възможно благодарение на детоксикиращото му действие, което помага на организма да изхвърли отпадните вещества. Има не малко диети, които помагат в борбата с килограмите. Доказано е, че приемът на извлека от листата на алое помага и за изгарянето на калориите, което в комбинация с правилен хранителен режим ще Ви осигури резултатите, които искате.

4. Противовъзпалителни действия

Това е повече от хубаво, но истината е, че освен тези действия на практика няма никакви странични ефекти. Тук се съдържат над 12 активни вещества, които имат отлично действие при борбата с инфекциите.

5. Направете си домашна козметика с алое

Няма как да не сте наясно, че само с направата на домашни кремове и средства за почистване на кожата сте напълно наясно с вложените съставки. Така рискът от това да ползвате нежелана химия е напълно избегнат.

За да включите алоето може просто да разрежете листата му, за да се сдобиете с безценния гел, съдържащ се в тях или да си закупите 99% чист гел от свежи листа. Той може да помогне за:

-Слънчеви изгаряния

-Рани, синини и натъртвания

-Освежаване и хидратиране на кожата

-Маски за коса

-Скрабове за тяло

Какво още можете да получите

Както казахме, приемът на алое подпомага в много и различни направления правилното функциониране на човешкото тяло. При проблеми със ставите, които могат да са придружени с болки, това е едно от средствата, които наистина помагат. Можете да комбинирате смело с други важни за ставните връзки вещества, за да подобрите състоянието си в много кратки срокове.

Оралното Ви здраве и хигиена могат да се подобрят значително с приема и консумацията на алое. То има отлично действие и премахва и ограничава вредните бактерии, които се намират в устната кухина.

Предлагаме Ви да разгледате нашия каталог с безценния гел от алое вера

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *