5 основни ползи от приема на Алое вера

алое-вера-ползи

Ако смятате алоето за красива зеленина, която може да украси дома Ви и пренебрегвате всички ползи за здравето и красотата, прочетете следните редове, за да сте наясно с пълния потенциал на този дар на природата.

В естествената среда като основно местообитание на това растение може да се посочат тропическите гори, както и южните части на Африка. Що се отнася до това къде растението може да бъде открито в Европа, то незабавно споделяме с вас, че благоприятните климатични условия на о.Крит създават изключително подходяща среда за отглеждането на алое. Като основно предимство може да се посочи това, че извлекът от алое може да се прилага както външно, така и вътрешно.

Гелът от алое е перфектно средство за бърза и качествена хидратация на организма, козметични процедури и разбира се за подобряване на различни състояния, които могат да се повлияят значително бързо с помощта на всички ценни вещества, които съдържа алоето.

С какво е толкова специално Алое вера?

Тайната се крие в уникалния състав, който не може да бъде описан само с няколко думи. Класифицирани са над 200 различни вида алое, но един от тях е лечебен, а именно алое вера („истинското алое“ буквално в превод), което има няколко сорта, но най-богатия на нутриенти е  Барбаденсис Милър.

Срещат над 200 биологично активни вещества, сред които и много витамини, минерали, ензими, полизахариди, както и така важните мастни киселини.

С приемът на алое ще се снабдите със силните антиоксиданти от витамините А, С и Е. Концентрацията на фолиева киселина е в значителни количества, които са важни за хората с установен недостиг на витамин В9.

Сред минералите, които се срещат в растението има големи количества калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, желязо, калий, мед, манган. 

Аминокиселините са друга незаменима част от веществата, които може да се наложи да включите като допълнителен прием. Те са основна градивна част на белтъчините, които участват в строежа на всички органи и части на човешкото тяло. Тук присъстват около 18 от различните аминокиселини, някои от които тялото Ви не може да произвежда само и е добре да си набавяте по друг начин.

И не на последно място трябва да кажем, че алое вера впечатлява и с наличието на различни мастни киселини, сред които и така важните растителни стероли, които помагат за регулирането на холестерола в кръвта. В състава му се срещат и олеиновата, линоловата, каприловата и стеаринова киселина.

алое вера с мастикова смола

5 ползи от приема на органично Алое Вера

 

1. Подсилва имунната система

Перфектната комбинация на богат и ценен химичен състав заедно с доказаното антивирусно и антигъбично действие ще Ви помогнат да останете здрави. В случаите в които все пак Ви повали настинка или грип, с приема на гел или алое под друга форма можете да сте сигурни, че ще оздравеете значително по-бързо.

2. Подпомага храносмилателната система

Състояния като запек, подуване на корема и така неприятните киселини се повлияват бързо и ефективно с приема на алое вера. Отчетено е, че има благотворно действие на работата на червата, резорбцията на хранителните вещества и спомага за намаляване на вредните бактерии.

3. Спомага за регулиране на теглото

Това е болна тема за мнозина и тук можем да ви уверим, че алоето може да направи чудеса в опитите Ви да намалите теглото си. Това е възможно благодарение на детоксикиращото му действие, което помага на организма да изхвърли отпадните вещества. Има не малко диети, които помагат в борбата с килограмите. Доказано е, че приемът на извлека от листата на алое помага и за изгарянето на калориите, което в комбинация с правилен хранителен режим ще Ви осигури резултатите, които искате.

4. Има противовъзпалителни действия

Това е повече от хубаво, но истината е, че освен тези действия на практика няма никакви странични ефекти. Тук се съдържат над 12 активни вещества, които имат отлично действие при борбата с инфекциите.

5. Подпомага функциите на Щитовидната жлеза и се бори с Диабета

Ежедневната употреба на Алое Вера значително подобрява Хашимото и функцията на щитовидната жлезаАлое вера определено може да понижи нивата на кръвната захар. 

Какво още можете да получите?

Както казахме, приемът на алое подпомага в много и различни направления.

Оралното Ви здраве и хигиена също могат да се подобрят значително с приема и консумацията на алое. То има отлично действие и премахва и ограничава вредните бактерии, които се намират в устната кухина.

Алое вера гел EVIO

Имам хроничен колит и гастрит, както и рефлукс. Пила съм алое вера от всички, които се продават в страната, но това е много различно, както и резултатът, който дава върху организма. Пия алое вера за пиене с мастикова смола. За 6 месеца усещам стомаха си работещ и отдавна не съм имала болка там. Препоръчвам горещо този алое вера гел, защото е рядко срещано добър продукт и смело твърдя- без аналог на пазара.

Йорданка

Терзиева

Продукта е изключително качествен! Цялото семейство пием био алое вера за пиене "EVIO" и не сме боледували от дълго време, чувстваме се отлично и в добро здраве. Препоръчваме го на всички наши познати.

Атанаска

Петрова

Имам проблеми със стомаха и постоянно ми се подува и имам газове. Преди да започна да пия от Евио Алое пробвах с алоето на Forever living, но нямаше почти никакво подобрение.
След като намерих Евио Алое си поръчах една бутилка с мастикова смола. Първото което ми направи впечатление беше гъстотата и парченцата алое, които при Forever липсваха.
Пробвах всички вкусове на Евио, но най ми допада мастикова смола, мента и куркума с черен пипер. Лимона и ябълката с канела ми идват малко сладички.
Алоето наистина помага за проблеми със стомаха. Вече го пия почти 3 месеца и съм много доволна. Определено ще продължа. Заслужава си!!!

Ангелина

Диабетиk съм oт няколко години, за близо 2 месеца алоето ми бутна захарта от 9 на 5.5, направо не знам да вярвам ли или не

Евгени

Имам проблеми с ходенето по голяма нужда, тежък запек. Честно казано не вярвах да ми помогне, тъй като последно време нищо не ми действа. При мен резултатът дойде на петия ден и то по много естествен начин, а не като повечето разхлабителни и зелените чайове с ужасни колики.

Ангелина

Каменова

Бях с тумор маркер на простатата 13 , след 1 година прием на Алое вера тумор маркерът ми е 4,9. Продължавам да го пия докато не падна под горна граница 4,1. Благодаря Ви!

Николай

Стоев

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *