Как Алое Вера помага при рак

гел алое
 • Възможно ли е да се пие гел от Алое Вера при онкологично заболяване?
 • Алое Вера лекува ли рак?
 • Как се използва и колко ефективен ще бъде този природен лек?

Ракът се е превърнал в истинско бедствие за човечеството. Чуждестранната практика за използване на гел от Алое Вера при лечение на рак е доста разнообразна. Алоето в онкология е един от най-ефективните терапевтични методи. Първо да уточним, че има и лекари, които изказват становище, че приема на гела от  растението  не дава ефект и дори е възможно да влоши ситуацията при коварната болест. Многобройните изследвания и дългогодишната практика обаче опровергават тази теория.

При положение, че технологията за приготвяне на естествен гел от Алое Вера се основава на използването само на вътрешната част на листата, т.е. пулпата на растението (без обвивката и бодличките), тогава няма противопоказания и може да се използва за лечение на пациенти с рак.

Информацията по-долу за употребата на гела от Алое Вера при лечение на рак не замества клиничното лечение на рак; всяко самолечение е неприемливо без предварителна консултация с онколог!

алое вера гел за пиене

Състава и полезните свойства на растението.

Има около 500 негови разновидности, но само две от тях имат лечебни свойства: Aloe Vera и Aloe Ferox Miller, но по-рядко. Първият вид е с най-богатият биохимичен състав и най-мощните лечебни свойства. Това растение е с дебели, месести, тъмнозелени листа, които съдържат гелоподобен сок. То расте в страни с топъл климат – Африка, Мексико, Доминакана. Медицинската практика дава предпочитание на гела от Алое Вера за елиминиране на раковите процеси.

Лечебните свойства на Алоето са изумителни. То без преувеличение може да се нарече чудодеен еликсир за човешкото здраве. Ето доказаните му ползи:

 • Спира растежа на раковите тумори.
 • Понижава високия холестерол.
 • Повишава оксигенацията на кръвта.
 • Облекчава възпалението и успокоява болката при артрит.
 • Предпазва тялото от оксидативен стрес.
 • Предотвратява появата на камъни в бъбреците и предпазва тялото от оксалатите в кафето и чая.
 • Алкализира тялото, като помага за балансиране на прекалено киселинната среда.
 • Лекува язви,  болест на Крон и други храносмилателни разстройства.
 • Намалява високото кръвно налягане естествено, като лекува причината, а не само симптомите.
 • Подхранва организма с минерали, витамини, ензими и гликонутриенти.
 • Ускорява заздравяването на рани при физически и слънчеви изгаряния.
 • Има силен антибактериални свойства и предпазва от инфекции.
 • Спира рака на дебелото черво, лекува червата и смазва храносмилателния тракт.
 • Ликвидира хроничния запек.
 • Стабилизира кръвната захар и намалява триглицеридите при диабетици.
 • Предотвратява и лекува Кандида.
 • Подобрява сърдечно-съдовата дейност и физическата издръжливост.
 • Ускорява възстановяването след нараняване или физическо натоварване.
 • Хидратира и ускорява възстановяването на кожата.
алое вера с мастикова смола
БИО АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ ЗА ПИЕНЕ – EVIO

Наистина лекарственият потенциал на Алое Вера е несравним. Растението е полезно както за външна, така и за вътрешна употреба.

Лечебните му свойства се използват за лечение на много заболявания, което се обяснява с редкия му биохимичен състав. В него влизат много витамини, минерали и микроелементи, почти цялата гама от аминокиселини, включително основни, ензими, моно- и полизахариди, етерични масла, вещества с анестетичен ефект и др. Освен това всички съставни елементи са комбинирани по такъв начин, за да имат изключително благоприятен ефект върху човешкото тяло.

По принцип мощният положителен ефект на Алоето върху човешкото тяло се обяснява с факта, че растението е в състояние изключително ефективно да активира имунната система на човека, за да я предпази сериозно от различни видове заболявания.

Последните научни изследвания показват, че гелът от това необикновено растение е с противоракови ефекти. Алоето съдържа вещества, които допринасят за унищожаването на раковите клетки.

Гелът от Алое с противоракови ефекти. Защо е така?

Противораковият ефект на Алое се дължи на съдържанието в него на огромно количество активни съставки с противотуморни свойства.

Ето кои са те:

– емодин, който регулира системата за апоптоза, водеща до смърт на раковите клетки,

– ацеманан, който увеличава активността на макрофагите и нускорява по-голяма активност на клетките на имунната система,

– протеази – ензими, които унищожават лигавицата на раковите клетки, което ги прави по-чувствителни към имунните защитни фактори.

Освен това вътрешния прием на гел (сок) от Алое ефективно предпазва организма от интоксикация.

За какви видове рак може да се използва?

Алое гел има приложение при развитие на рак на различни органи. Учените отбелязват ефективността му при тумори на стомаха, червата, белите дробове, простатата, матката, яйчниците, черния дроб. Гелът предотвратява растежа на тумора, инхибира развитието на съществуващите метастази и стопира образуването на нови туморни огнища.

Лекарите препоръчват комбинирана терапия на  гел от Алое Вера с класическите за момента лечения при рак: химиотерапия, лъчетерапия, операция.

 • При прием на гел от това растение, като правило ефектът от химиотерапията настъпва по-бързо, освен това самата химиотерапия минава по-леки: пациентите не изпитват гадене, не страдат от депресия, имат по-малко косопад и т.н.
 • По същия начин консумацията на Гел отАлое облекчава състоянието на пациенти, подложени на лъчетерапия.
 • Отлична е терапията с Алое след проведена онкологична операция с цел ликвидиране на ракови клетки, останали след операцията за отстраняване на тумора.

В онкологията гел от Алое Вера се прилага локално при меланом, орална субмукозна фиброза (предраково състояние) и индуцирано от химиотерапия / лъчение възпаление на храносмилателния тракт.

Пероралният прием на гел от Алое В продължава да се тества като алтернативно противораково лечение. В наши дни проучванията  продължават.

Внимание: Алое и лекарствени взаимодействия!

Алое Вера, ако се приема вътрешно в някои случаи може да блокира действието на едновременно прилаганото лекарство. При други случаи има обратен ефект – усилва действието на лекарството, да предизвика поява или да влоши страничните му ефекти.  Ако се приемат препарати, предписани от лекар, то предварително трябва да се направи консултация с него, ако започне да се приема гел от растението.

Препоръчва се да се използва вътрешно Алое Вера гел не повече от 10 дни и незабавно де се спре, ако има някакви странични ефекти, при положение, че се провежда терапия с лекарства за конкретно заболяване. След почивка от 10 дена, отново може да се приема. Алоето съдържа естествен латекс, който може да предизвика реакция при хора с алергия към него. Реакциите варират от леки кожни обриви и копривна треска до запушен нос и затруднено дишане.

Предлагаме Ви да разгледате каталога на EVIO с безценния гел от алое вера

био алое вера гел за пиене ябълка

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *