7 причини Алое вера да помага при диабет и понижаването нивата на кръвната захар

Диабет

Диабетът е едно от най-често срещаните заболявания в света в 21-ви век и засяга милиони хора. Той бива два вида: диабет тип 1 и тип 2. При захарен диабет (неинсулинозависим тип 2), който се характеризира със затлъстяване, панкреасът е напълно здрав и не се нуждае от хапчета или инжекции: той постоянно отделя количество инсулин в кръвта, което съответства на концентрацията на глюкоза в кръвта.

Каква е връзката между алое и диабет?

Алое вера – една  добре позната билка с множество полезни свойства, която се използва широко за лечение на различни заболявания. Важно е да се отбележи, че това растение помага за регулиране на нивата на кръвната захар, което е важно при лечението на диабет. Историята на използването на алое за лечение на това заболяване датира повече от един век.

Начинът на живот на съвременните хора и много други фактори оказват сериозно влияние върху човешкото здраве. Диабетът, както вече казахме, е една често срещана болест.

Несъмнено тази ситуация предизвиква голямо безпокойство сред лекарите. Броят на хората с високи нива на глюкоза в кръвта се увеличава всеки ден. Ако обаче погледнем навиците и храненето на съвременния човек, тогава увеличаването на броя на хората с този здравословен проблем не трябва да е твърде изненадващ.

Като се има предвид опасността от това заболяване за човешката популация, медицинските специалисти настоятелно препоръчват хората да обръщат голямо внимание на храненето си и да преразгледат някои свои ежедневни навици. На помощ в битката се включват определени природни средства, например, алое, които помагат на тялото в битката с диабета.

В днешно време специалистите анализират подробно тази тема в рамките на различни изследвания и потвърждават предположенията за ползите от това растение при лечението на диабет. Трябва да се отбележи, че Алое вера е подходящо за лечение на пациенти при доказан  диабет тип 2. По този начин ще се избегне зависимостта на пациента от инжекции с инсулин.

Стабилизираният гел от Алое вера съдържа много ензими, които подпомагат храносмилането и също така са способни да разграждат мазнините. Приемът на гел от това растение ускорява разграждането на холестеролоподобните вещества и при системно редуциране на общия прием  на консумирани въглехидрати, мазнините в черния дроб намаляват.

Лечебното растение в същото време спомага за изчистването на жлъчния мехур и жлъчните пътища на черния дроб от застояла жлъчка.  Алое нормализира и работата на панкреаса. Използването му заедно с подходящ режим на хранене възстановява химическия баланс и метаболизма при захарен диабет.

алое вера с мастикова смола
БИО АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ “EVIO”

Как Алое вера помага на човек да се справи с диабета?

Освен всичко изброено до тук, трябва да отбележим едно от най-важните му лечебни свойства: понижаване нивата на кръвната захар. Това е от голяма полза за хората с диабет тип 2.

За да бъде лечението ефективно,  е необходимо да се приема това естествено лекарство редовно.

Алое вера определено може да понижи нивата на кръвната захар. Гелът от  него взаимодейства с глюкозата в човешката кръв. Това води до подобрено състояние при пациенти с диабет. Лекарите отчитат, че така се оптимизира също здравето на бъбреците и дебелото черво. Както знаете, тези органи при диабетиците са първите, които  основно търпят промени.

Човек, който често използва гел от Алое вера и е елиминирал въглехидратите от диетата си, може да спре развитието на коварната болест, без да прибягва до лекарства.

7  причини да използвате Алое вера при диабет тип 2:

1. Съдържа глюкоманан, разтворими фибри, които са от съществено значение за понижаване на кръвната захар.

2. Веществата в него като антрахинони, органични феноли и лектини също играят важна роля в регулирането на кръвната захар.

3. Само след два месеца лечение с тази билка се усеща резултата: нивото на кръвната захар може да спадне с 50% през това време.

4. Това растение помага за прочистване на човешкото тяло от натрупаните токсини. Това също води до по-ниски нива на глюкоза в кръвта.

5. В допълнение Алое вера ще помогне при лечението на други здравословни проблеми, причинени от диабет тип 2, като язви и рани по кожата, инфекции. Освен високото си съдържание на антиоксиданти, това растение има и противовъзпалителни свойства.

6. Редовната консумация  на гела може да стимулира производството на инсулин, което е важно за диабетици тип 2.

7. Това е напълно естествено лекарство, употребата му при диабет не предизвиква никакви странични ефекти.

Как да включите Алое вера във вашия хранителен режим?

Ако целта ви е да намалите нивата на захарта, препоръчително е да използвате първоначално по чаена лъжичка алое всеки ден. Постепенно увеличавайте дозата докато стигнете до 4 супени лъжици на ден. Това ще постигне по-голям ефект. Някои лекари препоръчват стандартни 2 дози гел от това растение (2 пъти по 20мл), които водят до значително намаляване на нивата на кръвната захар.

Предлагаме Ви да разгледате каталога на EVIO с безценния гел от алое вера

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.