Какво ни прави специални ?

1. Ние сме производители

Обработването на земята за производството на биологично алое вера с отлично качество е главната дейност на EVIO. Цялата работа по грижите и отглеждането на растенията се извършва изключително от нас. Никой не познава по-добре от нас растенията и техните потребности. Ежедневното ни занимание с тях надхвърля границите на типичния осем часов работен ден.

В биологичното земеделие ги няма „вълшебните решения” на конвенционалното земеделие, с разнообразни препарати от пестициди и торове.

Всичко в биологичното земеделие е грижата, която полагате за вашите растения. Това е контактът и грижите, които им предоставяте на всички етапи на развитие.

Ние сме източникът на суровината. Подбираме най-добрите ни листа, които ни дават чист, прозрачен гел. Затова продуктът ни няма конкуренция като качество и цена.

Имаме съвестта, но и способността да избираме най-качествените листа от нашите полета за приготвяне на нашия продукт.

алое вера с мастикова смола
2. Автентично Критско алое вера  

На територията на република Гърция повечето продукти гел от Алое Вера рекламират, че са направени от листата на Критско Алое вера.Това е така, защото особените климатични условия благоприятстват растенията, а резултатът е суровина с отлично качество.

Но възниква един голям въпрос: След като Критското алое вера е толкова търсено на пазара, защо толкова много култури от алое вера в Крит са изоставени, докато толкова други, макар и продуктивно узрели, остават непродадени? Ако всички наистина са купували Критско алое вера, смятате ли, че съдбата на тези култури би била една и съща?

Всичко това се случва в момент, когато вносът на алое вера от чужбина с по-ниско качество, но по-евтина търговска стойност, дори под формата на изсушен прах, нестихващо продължава.

Ние не „кръщаваме” нашето алое вера Критско. Ние сме на Крит и отглеждаме на Крит.

3. Имаме различен подход за начина на обработка на продукта.

Използването на биологично алое вера с отлично качество за приготвянето на един препарат не е достатъчно препаратът да се нарече с отлично качество.

В промишлеността два са основно начините за преработка на суровината веднага след етапа на обелване.

Методът на хомогенизиране – филтриране и този на пулпиране. Резултатите от двата метода обаче имат значителни последици. Първоначалната суровина намалява качеството си, тъй като  се отстраняват хранителни вещества.

Високото налягане, упражнено върху гела по време на фазата на хомогенизиране, разцепва част от протеините, аминокиселините, витамините и др. връзки. Подобни резултати има и пулпирането на гела с многожилни резачки, които го пресоват. Крайните загуби зависят от точния процес, който се прилага.

Нашият подход при преработката на продукта е напълно различен. Смиламе гела, като използваме изключително ниски обороти на въртене на мелачката. Оборотите не надхвърлят 80 завъртания в минута и така гелът не се притиска много,  а „си оставя време”, за да се преобразува от твърда в течна форма.

Това има, разбира се, своята цена. Това е най-отнемащият време процес в цялата производствена линия. Този метод не би могъл да следи темповете на производство на промишлено предприятие, което трябва да преработва тонове суровина. Това просто би забавило, ако не „забило” цялата производствена линия.

Що се отнася до нас, готовият продукт ни оправдава и възнаграждава с качеството си, защото е преминал през един толкова важен етап на преработка, „недокоснат“, запазвайки всичките си хранителни вещества.

4. Уважение към потребителя

Честно казано, не бихме могли да предоставим на всички вас, които търсите хранителна добавка алое вера гел с най-високо качество, нещо подобно на вашите очаквания, но с … консерванти! От самото начало си поставихме за цел да не използваме консерванти и успяхме. Не се страхувахме от по-краткия срок на годност на нашия продукт, защото вярваме в неговата стойност.

Алое вера гел EVIO

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *