Помощ за потребителя

Тук може да откриете допълнителна информация относно продуктите ни, как да поръчате през електронния магазин, подробности относно доставката, както и отговори на често задавани въпроси

Информация относно доставка:

За момента доставките се изпълняват в рамките на 3 работни дни от дата на поръчката, чрез куриерска фирма СПИДИ – до адрес или офис на куриера.

Често задавани въпроси относно поръчка:

Въпрос: Как да осъществя поръчка от Вашия сайт?

Отговор: Всъщност процесът за осъществяване на поръчка през сайта ни е сравнително лесен и може да бъде завършен в шест стъпки:

Стъпка 1. Щракнете на “Онлайн магазин” в главното меню на страницата.

Стъпка 2. В новата страница изберете продукта който Ви харесва и щракнете върху него.

Стъпка 3. В страницата на избрания продукт намерете и щракнете върху бутона “купи”.

Стъпка 4. Ще бъдете пренасочени към страницата на Вашата “количка”, където ще намерите (отгоре надолу):

– бутон “Продължаване на пазаруването”, който ще Ви върне в страницата на магазина, ако желаете да изберете и други продукти

– списък на продуктите, които сте избрали за поръчката си, единичната им цена, количеството и общата сума

– ако имате предоставен промо код, можете да го впишете в полето “код за отстъпка” и да натиснете бутона
    “Прилагане на промо  код”

– ако решите може да промените броя на поръчаните продукти чрез стрелките в полето “количество” след което натиснете
    бутона “обновяване на количката”

– ако сте регистриран потребитал на сайта ни в полето доставка ще видите автоматично попълнен адреса за доставка, който сте
    попълнили по време на регистрацията си. Ако не сте се регистрирали на сайта ни можете да въведете адреса си в празните полета
    и системата автоматично ще изчисли разходите ви по доставката

– когато сте готови щракнете върху бутона “приключване на поръчката”.

Стъпка 5. Ще бъдете пренасочени към страница “Плащане”, където отново ако сте регистриран потребител, ще видите полетата за “Адрес за фактуриране” и “Адрес за доставка” автоматично попълнени. Ако не сте регистрирали, ще трябва да ги попълните ръчнo. Aко желаете можете да разграничите адреса за фактуриране от адреса за доставка (искате да изпратите поръчката си като подарък), като маркирате квадратчето с надпис “Изпращане до друг адрес?”. Напомняме Ви, че полетата маркирани със звездичка са задължителни, както и това, че е добре да се запознаете с нашата Политика за поверителност, както и с Общите условия. Когато сте готови, натиснете бутона “Поръчване”.

Стъпка 6. На последната страница ще видите обобщената информация за поръчката си, а също така очаквайте и писмото за потвърждение на посочения от вас email-адрес.

Въпрос: Не работи/не мога/не желая/срещам трудности с поръчването през страницата Ви. Мога ли да използвам друг метод за поръчка?

Отговор: Да, ще се радваме да ни се обадите на посочения в меню “Контакти” телефон, както и да оставите заявка за поръчка и/или консултация на електронната ни поща.

Често задавани въпроси относно продукта:

Въпрос: Какъв е срока на годност на Вашия продукт?

Отговор: Срокът на годност на Био алое вера гел за пиене “EVIO” е над една година, при неотворена опаковка и правилно съхранение (съхранява се на тъмно и прохладно място, без досег от пряка слънчева светлина) и приблизително един месец при отворена опаковка и съхранение в хладилник на 5-6 градуса Целзий.

Въпрос: До седмица след отварянето на бутилката, алое гелът се вкисна, а твърдите че има срок на годност от 1 месец.

Отговор: В стремежа си да Ви доставим 100% био продукт с най-високо качество, от самото начало си поставихме за цел да не използваме консерванти и успяхме. Поради тази причина е изключително лесно за бактериите от устата и слюнчните ензими, попадайки в гела, да доведат до неминуем спад в качеството и срока му на годност. Затова – НИКОГА НЕ КОНСУМИРАЙТЕ ГЕЛ ОТ АЛОЕ ВЕРА ЗА ПИЕНЕ “EVIO” ДИРЕКТНО ОТ БУТИЛКАТА!

Въпрос: Мога ли да използвам Био алое вера гел за пиене "EVIO", освен за пиене, и за мазане?

Отговор: Да, напълно възможно е, дори ви го препоръчваме. Особено в случаи на кожни изгаряния, ухапвания от насекоми, псориазис и розацея, както и като всекидневна тонизираща и подхранваща маска. Други начини на външно приложение са втриването в кожата на скалпа, като гел за коса, а заради антибактериалните му и антисептични качества, дори като средство за миене на зъбите.

Въпрос: Отглеждам си растение алое у дома, можете ли да ми препоръчате как да си приготвя гел за пиене от него?

Отговор: Не. Пъво – съществуват около 500 разновидности на растението алое, като само Aloe Vera (истинското алое) е тази, отглеждана за целите на фармацевтиката. Така че трябва да сте абсолютно наясно, какъв сорт алое имате. И второ – външната “кожа” на листа е силно токсична. Растението я използва, като естествена защита срещу вредители. Неправилната или прибързана обработка е гаранция, че части от тази обвивка ще попаднат и в гела. Затова препоръчваме: ако имате растение или попаднете на цял лист алое –  не  се опитвайте да консумирате каквато и да е част от него. Можете да го обелите внимателно и след обилно изплакване да използвате гела за външно приложение.

Въпрос: Какво е алоин и защо подлежи на контрол?

Отговор: Алоинът, познат още като барбалоин е жълто-кафяво органично съединение, съдържащо се в кората на растението Алое Вера. Има силни слабителни свойства, чрез иницииране и забързване на перисталтиката на червата, заради което се използва във фармацевтиката, като активно вещество в медикаменти за лечение на констипация (запек). В “кожата” на растението се съдържат количества десетки пъти по-високи от препоръчителното, както и други вещества от групата на антракиноните и именно заради това не е препоръчително сами да си приготвяте и консумирате гел от Алое Вера!

Въпрос: Защо Био алое вера гел за пиене "EVIO" се предлага във "фармацевтична" бутилка, като не е лекарство, а само хранителна добавка? Толкова ли е необходима и не вдига ли излишно  цената на продукта?

Отговор: Както вече споменахме, по-горе, Био алое вера гел за пиене “EVIO” се произвежда и бутилира без наличието на какъвто и да е вид консерванти, а във същото време е изключително податлив на неблагоприятни влияния (висока температура, пряка слънчева светлина, окисление и др.). Тъмната “фармацевтична” бутилка е един от основните методи, чрез които удължихме естествения срок на годност който има продукта ни, без да се налага да използваме консервиращи и стабилизиращи химикали.

Въпрос: Кой не трябва да употребява/консумира гел за пиене от алое вера?

Отговор: Изхождайки от личния си опит, малкото реални научни изследвания и опити, както и  здравия разум, препоръчваме следните групи хора да подходят внимателно и да търсят консултация с компетентно медицинско лице, преди да започнат употребата/консумацията на какъвто и да било продукт, съдържащ чист гел от Алое Вера:

1. Хора с алергия или чувствителност към растенията от семейство Кремови  (Liliaceae). Към тях се числят чесън, лук и аспержи.

2. Хора с проблеми с коремни болки и чревна непроходимост. Гелът е много богат на фибри, което влошава чревната проходимост.

3. Една от съставките на растението – алоин, в прекомерна доза може да предизвика диария – поради очистителното му действие.

4. Поради липса на интензивни проучвания в сферата, не се препоръчва приемането му от жени в периодите на бременност и кърмене, както и от деца под 12-годишна възраст.

5. Препоръчва се повишено внимание при хора с диабет или хипогликемия и при хора, които приемат лекарства, билки или добавки, които влияят на нивото на кръвната захар, защото гелът Алое Вера сваля нивата на кръвната захар. Нивата на глюкоза в кръвта трябва да се следят от лекар, и може да се наложи адаптация на приема на лекарства.

6. Препоръчва се повишено внимание при хора с хеморагични нарушения или прием на лекарства, които модифицират способността за съсирване на кръвта, поради това, че Алое Вера има “кръворазреждащо” действие и може да повиши риска от кръвоизливи. Може да са необходими корекции на дозировката.

7. Препоръчва се внимание при хора със сърдечни заболявания или електролитни отклонения. Да се използва внимателно, когато се приема през устата. Заради очистителното си действие гелът от Алое Вера може да понижи нивата на калий в кръвта и да причини аритмии.

Въпрос: Научих много любопитни факти за Алое Вера от Вашата страница, но имам още толкова много въпроси към Вас. Искам да науча повече.

Отговор: Винаги можете да ни се обадите на телефона посочен в меню “Контакти“, да ни оставите съобщение на елекетронната поща или на Facebook Messenger, както и редовно да посещавате нашия Блог.