Болки в ставите и с какво помага Алое Вера гела.

Може ли Алое Вера гел да помогне при болки в ставите?

Болките в ставите и подуването са често срещани при различни състояния. Колкото по-рано има диагнозата, толкова по-голям е успехът на терапията.

Артрит и болки в ставите.


Артритът се счита за „ранен“, ако диагнозата се постави в рамките на 6 месеца от първите симптоми на заболяването.
Симптомите при артрит са: болки и подуване на ставите, скованост на движенията, локално повишаване на температурата на меките тъкани около ставата. Възможни са усещания също като слабост, загуба на тегло.

При артрит през първите 3-6 месеца има възможност дори с алтернативни средства да може да се постигне постоянна и дългосрочна ремисия.
Важно е да се улови един характерен симптом – “сутрешна скованост” и да се вземат мерки веднага.

Алое Вера – ето как помага при болки в ставите!


Алое Вера облекчава болката. Учениците на руския лекар С. М. Павленко, Волянский и Курако, са използвали екстракт от алое през 1972 г. при лечение на ишиас, причинен от наранявания, инфекции и хипотермия с доказан успех. Те стигат до заключението, че физиотерапията в комбинация с приема на Алое Вера ускорява бързото облекчаване на болката.

Алоето има подчертан противовъзпалителен ефект. По тази причина при хора, страдащи от артрит, то подобрява кръвообращението, стимулира имунната система и ускорява процеса на възстановяване на тъканите.

Алое Вера има силна антиартритна активност, когато успоредно се приема и витамин С. В много случаи комбинираното лечение, което включва гел от алое предотвратява бързото и прогресиращо развитие на артрит и дава значително подобрение на състоянието на пациента.

алое вера с мастикова смола

Как се пие Алое Вера гел при болки в ставите?


Това изисква ежедневен прием на гел от Алое Вера – става дума за 20-30 мл, два -три пъти, преди хранене, за да се намали не само болката, но и приема на предписаните лекарства. Оказва се, че Алое Вера помага за лечение на артрит не само когато се прилага вътрешно, но и при външно използване. Някои лекари препоръчват да се прави лек масаж на възпалени места, като се втрива гелът от алое и се съчетава с вътрешен прием. Според показанията на пациенти с болки в ставите има успокояване на болката, когато заедно са използвали вътрешно и външно гел от лековитото растение.

Важно е да се знае!

Самото алое не лекува болките в ставите, но ги намалява! Но ако се приема профилактично може да забави, свързаните с възрастта, болкови симптоми в ставите.

Тялото просто се нуждае от „посредник“ за това в точното време. Този “посредник” е Алое Вера! Нарича се „лечебно растение“, защото осигурява на организма необходимите агенти, които му помагат да активира и реактивира нормалните функции на ставите. Комбинацията от различни терапевтични подходи при болки в ставите има синергичен ефект.

Определено Алое Вера гелът може да се превърне в ежедневна необходимост в мисията за по-здравословния начин на живот на човек.

Алое вера гел EVIO

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *